| Krakkói kacsa receptHúsételek Hozzávalók: 1 db kb. 1,5 kg-os kacsa 5 dl húsleves 2 dl tejföl 1 teáskanál liszt 0,5 dl olaj 10 dkg gomba Elkészítés: A kacsát megtisztítjuk és egy tepsiben kevés olajon pirítjuk 5 percig, közben megforgatjuk, majd felöntjük a húslevessel, (ha szükséges sózzuk) és lefedve puhára pároljuk. Ha megpuhult, erős lángon még egy fél órát sütjük, hogy a bőre finom ropogós legyen. Ezután a tepsiből kivesszük, megvárjuk, míg kihűl, majd 6 felé vágjuk. Elkészítjük hozzá a gombamártást: ehhez a sült kacsa levét behabarjuk a tejföllel és a liszttel, beletesszük a felszeletelt gombát és készre pároljuk. Tálra terítjük a köretet, - ami lehet kása, vagy párolt rizs - erre tesszük a kacsát. A gombamártást külön tálkában kínáljuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |