Tutireceptek.hu fejléc

Krakkói kacsa recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db kb. 1,5 kg-os kacsa
5 dl húsleves
2 dl tejföl
1 teáskanál liszt
0,5 dl olaj
10 dkg gomba

Elkészítés:
A kacsát megtisztítjuk és egy tepsiben kevés olajon pirítjuk 5 percig, közben megforgatjuk, majd felöntjük a húslevessel, (ha szükséges sózzuk) és lefedve puhára pároljuk. Ha megpuhult, erős lángon még egy fél órát sütjük, hogy a bőre finom ropogós legyen. Ezután a tepsiből kivesszük, megvárjuk, míg kihűl, majd 6 felé vágjuk. Elkészítjük hozzá a gombamártást: ehhez a sült kacsa levét behabarjuk a tejföllel és a liszttel, beletesszük a felszeletelt gombát és készre pároljuk. Tálra terítjük a köretet, - ami lehet kása, vagy párolt rizs - erre tesszük a kacsát. A gombamártást külön tálkában kínáljuk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült kacsacomb » Szüreti mustos kacsa » Elzászi kacsa » Vadas kacsazúza
» Sült kacsa » Sárgabarackos kacsamell » Mustáros kacsamáj » Vörösboros kacsamell
» Édes-savanyú kacsamell » Hamis kacsazsír » Almás-sajtos vadkacsa » Gombás-almás kacsaleves
» Narancsos, gombás kacsa » Pecsenyekacsamáj » Kacsahúsos rizottó » Ropogós kacsamell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.