| Édes-savanyú kacsamell receptHúsételek Hozzávalók: 2 kacsamell 1 körte 2 savanykás alma 10 dkg aszalt sárgabarack 1-1 mokkáskanál méz és barna cukor 2 evőkanál borecet 1 darabka friss gyömbér csipetnyi sáfrány késhegynyi curry őrölt bors só Elkészítés: A sárgabarackot csészébe tesszük, és langyos vízben 2 órát áztatjuk. A gyömbért lereszeljük, a sáfrányt 2 evőkanál forró vízben kioldjuk. A körtét és az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a barackot lecsöpögtetjük, és ugyancsak felkockázzuk, majd lábasba tesszük. Megszórjuk a cukorral, a reszelt gyömbérrel, a curryvel, rálocsoljuk a sáfrány levét meg 1 evőkanál borecetet, és 20 percig kislángon főzzük, majd hûlni hagyjuk. A kacsa bőrét bevagdossuk, serpenyőben először a bőrös felét 10, majd a húsos felét 5 percig sütjük, aztán kiszedjük, és két tányér közé téve melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékot csészébe öntjük. A serpenyőbe 1 evőkanál ecetet öntünk, és belecsorgatjuk a mézet. Megborsozzuk, felforraljuk, és fakanállal lekapargatjuk a serpenyőről... Tanácsok: A kacsamellet szeletekre vágjuk, tálra rendezzük, megsózzuk, és meglocsoljuk a szafttal, a gyümölcsös keveréket pedig mellé tálaljuk A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |