Tutireceptek.hu fejléc

Édes-savanyú kacsamell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 kacsamell
1 körte
2 savanykás alma
10 dkg aszalt sárgabarack
1-1 mokkáskanál méz és barna cukor
2 evőkanál borecet
1 darabka friss gyömbér
csipetnyi sáfrány
késhegynyi curry
őrölt bors


Elkészítés:
A sárgabarackot csészébe tesszük, és langyos vízben 2 órát áztatjuk. A gyömbért lereszeljük, a sáfrányt 2 evőkanál forró vízben kioldjuk. A körtét és az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a barackot lecsöpögtetjük, és ugyancsak felkockázzuk, majd lábasba tesszük. Megszórjuk a cukorral, a reszelt gyömbérrel, a curryvel, rálocsoljuk a sáfrány levét meg 1 evőkanál borecetet, és 20 percig kislángon főzzük, majd hûlni hagyjuk. A kacsa bőrét bevagdossuk, serpenyőben először a bőrös felét 10, majd a húsos felét 5 percig sütjük, aztán kiszedjük, és két tányér közé téve melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékot csészébe öntjük. A serpenyőbe 1 evőkanál ecetet öntünk, és belecsorgatjuk a mézet. Megborsozzuk, felforraljuk, és fakanállal lekapargatjuk a serpenyőről...

Tanácsok:
A kacsamellet szeletekre vágjuk, tálra rendezzük, megsózzuk, és meglocsoljuk a szafttal, a gyümölcsös keveréket pedig mellé tálaljuk


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olaszos-almás vadkacsamell » Narancsos kacsamell » Brokkolis kacsamell » Rántott kacsamell chipsben
» Kacsamell hagymasalátával » Kacsamell saláta » Vörösboros kacsamell » Sárgabarackos kacsamell
» Ropogós kacsamell » Édes-savanyú csirkemáj » Kacsamell sajttal, almával » Gyors édes-savanyú saláta
» Édes-savanyú tésztasaláta » Édes-savanyú csirkemell » Almás-sajtos kacsamell » Bajor kacsamell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.