Tutireceptek.hu fejléc

Sárgabarackos kacsamell recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 db kacsamell
20 g gyömbér
50 g méz
2 dl barna sör
őrölt bors
50 g vöröshagyma
10 db sárgabarack
50 g baracklekvár
ízlés szerint:

őrölt fahéj
50 g vaj
50 g dió
50 g zsír.

Elkészítés:
Az alaposan megtisztított kacsamelleket barna sörös pácban néhány órát érleljük. A pác a következőképpen készül. A gyömbért lereszeljük, mézzel, őrölt borssal és sörrel elkeverjük. Ezt öntjük a kicsontozott kacsamellekre. A vastag karikára vágott vöröshagymát egy kisebb jénaiba rakjuk. A pácból kivett kacsa melleket kevés, de forró zsírban kérgesre elősütjük, és a hagymaágyra tesszük. Sózzuk, majd a mag-nélküli, felezett, félérett sárgabarackokkal beborítjuk. Vajban a durvára vágott diót áthevítjük, majd hozzátesszük a baracklekvárt, a kacsa pácoló levéből annyit, hogy egy sűrű mártást kapjunk. Ezt jól kiforraljuk. A sárgabarackot őrölt fahéjjal megszórjuk, és a mártással leöntjük. Sütőben 15-20 percig sütjük úgy, hogy míg a kacsamell félangolos maradjon, a hagyma és a barack pedig ropogós puha legyen. Tálaláskor a hagyma talapzatra tesszük a felszeletelt kacsamellet. Sárgabarackkal és a mártással tálaljuk. Burgonya gombóccal vagy krokettel körítjük. Különleges ízű, ínyenc étel.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olaszos-almás vadkacsamell » Kacsamell hagymasalátával » Sárgabarackos smothie » Sárgabarackos muffin 1
» Kacsamell saláta » Bajor kacsamell » Ropogós kacsamell » Sárgabarackos sertéskaraj
» Sárgabarackos párnák » Brokkolis kacsamell » Sárgabarackos habos » Sárgabarackos joghurttorta
» Kakaós-sárgabarackos süti » Sárgabarackos fánk » Kacsamell grillezve » Sárgabarackos saját


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.