| Narancsos, gombás kacsa receptHúsételek Hozzávalók: 6 db kacsacomb 1 nagyobb fej vöröshagyma 50 dkg gomba 2 dl barbecue szósz 3 ek. cukor 3 dl vörösbor 2 db narancs 1 ek. liszt 1 kk. kakukkfű pici bors, só Elkészítés: A kacsacombokat a szokásos módon megsütjük, akár még előző nap, a szaftját is félretesszük. Olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a gombát, megdinsztelünk, félrerakjuk. Kevés olajon 3 ek. cukrot karamellizálunk, teszünk rá egy kanál lisztet és 3 dl vörösborral felöntjük, beforraljuk. A kacsa szaftját is beleöntjük. Ehhez adunk 2 dl barbecue szószt, belereszeljük a 2 narancs héját és belecsavarjuk a narancsok levét. Hozzáadjuk a kakukkfüvet és a borsot, ízlés szerint sózzuk. Amikor ez rottyan egyet, beleborítjuk a gombát és beletesszük a sült kacsacombokat, majd pár percig forraljuk, hogy a hús átvegye az ízeket. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |