| Ropogós kacsamell receptLevesek Hozzávalók: 4 filézett kacsamell 1 kiskanál őrölt mustármag 2 gerezd fokhagyma 4 evőkanál chiliolaj só, őrölt bors a körethez 40 dkg száraz bab (fehér) zöldségleves fél dl olívaolaj 1 fej vöröshagyma 4 paradicsom 2 szál friss zsálya 2 szál friss rozmaring só, őrölt bors Elkészítés: A kacsamellfilék bőrét irdaljuk be, és ízesítsük sóval, borssal, őrölt mustármaggal, zúzott fokhagymával. Locsoljuk meg a csiliolajjal, és lefóliázva egy éjszakára tegyük a hűtőbe pácolódni. A körethez az előző este beáztatott szárazbabot zöldséglevesben tegyük fel főni, majd amikor megpuhult, szűrjük le, és a leve felét tegyük félre. Forró olívaolajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, majd szórjuk bele a leszűrt főtt babot, és nagylángra téve forgassuk át. Adjuk hozzá a kockákra vágott paradicsomot, a bab főzőlevéből másfél decit, és közepes tűzön főzzük össze. Közben sóval, borssal, aprított zsályával, és rozmaringgal fűszerezzük. Fontos hogy a paradicsomos babragut ne főzzük szét túlságosan. A bepácolt kacsamellfiléket a bőrükkel lefelé tegyük forró serpenyőbe, majd ha megpirultak, fordítsuk meg, és a másik oldalukat is pirítsuk meg. Ezután a bőrükkel felfelé tegyük tepsibe, és 200 °C-os sütőben 20-25 perc alatt süssük készre. Szeleteljük fel a kacsamelleket, fektessük a paradicsomos babragura, és forrón kínáljuk. A receptet beküldte: Teráz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |