| Kelkáposztás liba vörösborban receptEgytálételek Hozzávalók: 2 libamell, 20 dkg szalonna, 2 vöröshagyma, 2 sárgarépa, 1 kg kelkáposzta, 1 evőkanál vaj, 1,5 dl nehéz vörösbor, 1 evőkanál paradicsompüré, 1,5 dl tyúkhúsleves (kockából), őrölt fekete bors, só Elkészítés: A szalonnát kis kockákra vágjuk, a sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a vöröshagymát megtisztítjuk és felszeleteljük. A kelkáposztát kettészeljük, a külső leveleit eltávolítjuk, a torzsáját ék alakban kivágjuk, majd a káposztát megmossuk, és csíkokra vágjuk. A megmosott és megszárított libamellet feldaraboljuk. Egy tepsiben felhevítjük a vajat és a szalonnát, és a libahúsok mindkét oldalát átpirítjuk rajta. Hozzáadjuk az összevágott hagymát, a felkarikázott sárgarépát, és az egészet 10 percig együtt sütjük, majd a húst kivesszük az edényből. A visszamaradt zsiradékba beletesszük a kelkáposztacsíkokat, sóval, borssal ízesítjük, és hozzáadjuk a húslevessel elkevert paradicsompürét. A húsokat visszatesszük a tepsibe, ráöntjük a vörösbort, befedjük alufóliával, és fél óra alatt készre pároljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |