Tutireceptek.hu fejléc

Kelkáposztás liba vörösborban recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 libamell,
20 dkg szalonna,
2 vöröshagyma,
2 sárgarépa,
1 kg kelkáposzta,
1 evőkanál vaj,
1,5 dl nehéz vörösbor,
1 evőkanál paradicsompüré,
1,5 dl tyúkhúsleves (kockából),
őrölt fekete bors,


Elkészítés:
A szalonnát kis kockákra vágjuk, a sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a vöröshagymát megtisztítjuk és felszeleteljük. A kelkáposztát kettészeljük, a külső leveleit eltávolítjuk, a torzsáját ék alakban kivágjuk, majd a káposztát megmossuk, és csíkokra vágjuk. A megmosott és megszárított libamellet feldaraboljuk. Egy tepsiben felhevítjük a vajat és a szalonnát, és a libahúsok mindkét oldalát átpirítjuk rajta. Hozzáadjuk az összevágott hagymát, a felkarikázott sárgarépát, és az egészet 10 percig együtt sütjük, majd a húst kivesszük az edényből. A visszamaradt zsiradékba beletesszük a kelkáposztacsíkokat, sóval, borssal ízesítjük, és hozzáadjuk a húslevessel elkevert paradicsompürét. A húsokat visszatesszük a tepsibe, ráöntjük a vörösbort, befedjük alufóliával, és fél óra alatt készre pároljuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelkáposztás csirke » Kelkáposztás lasagne » Kelkáposztás krumplileves » Málna vörösborban
» Kelkáposztás csirkemell » Kelkáposztás kolbász » Fácán vörösborban » Ponty vörösborban
» Kelkáposztás rizs. » Brassói » Könnyű virslis zöldségragu » Csülök zöldségekkel
» Rizseshús.(olcsó-kímélő) » Csőben sült brokkoli » Gombás padlizsán » Kacsamell sajttal, almával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.