| Rizseshús.(olcsó-kímélő) receptEgytálételek Hozzávalók: 4-5 db csirke felső comb 2 dl rizs 1 kis fej vöröshagyma só,bors,friss petrezselyemzöld 1dl olaj (kb.3 személy adagja) Elkészítés: A csirke felső combon több a hús,mint az alsón,ezért általában azt veszek. A bőrét lerántom,kicsontozom,majd kettőbe- háromba vágom.(a bőrt nem főzöm bele) Kevés olajon gyorsan megpirítom,sózom borsozom,, lefedem pár percre.a hagymát felaprítom és rászórom a húsra.Egyet kevergetek rajta,majd felengedem 4dl vízzel. Negyedóra alatt megpuhul,de ellenőrzöm,már ne sokat kelljen főnie. 2 dl rizst megmosok,leszűröm és a húsra öntöm. kb még 2dl vizet adok hozzá. megkóstolom elég sós-e,? ha kell után fűszerezem. Amikor a rizs "még roppan"egyet keverek rajta,és kész!Lefedem,mert a rizs szépen kifakad,azaz megfő. A tetejét friss petrezselyemzölddel megszórom. (bármilyen húsból elkészíthető,még pulykaszárnyból is,de tudni kell hogy kb meddig kell főzni.) Tanácsok: Általában savanyút bontunk hozzá. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: szumómami Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |