Tutireceptek.hu fejléc

Ponty vörösborban recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
12 db pontyszelet,
12 db gombafej,
2 dl vörösbor,
2 szál zöldhagyma,
2 dkg vaj,
barnamártás,
só,
őrölt bors,
1 db babérlevél.

Elkészítés:
A gombafejeket megtisztítjuk. A zöldhagymákat apró kockákra vágjuk. A pontyszeleteket megmossuk, leszárítjuk és megsózzuk. A pontyszeleteket egy nagyobb serpenyőbe rakjuk, és köztük elhelyezzük a gombafejeket. Ráöntjük a vörösbort, megborsozzuk, belerakjuk a babérlevelet és a zöldhagymát. Fedővel lefedjük, és mérsékelt tűzön megfőzzük. A megpuhult pontyszeleteket és gombafejeket kiszedjük, a visszamaradt levet felforraljuk, és hozzáadjuk a barnamártást. Újra felforraljuk.

Tanácsok:
A pontyszeleteket tálra szedjük, rárakjuk a gombafejeket, és leöntjük a vörösboros mártással. Citromkarikákkal díszítjük, és vajas burgonyát adunk hozzá.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kefirben párolt ponty » Dorozsmai molnár ponty » Töltött pontyfilé » Tepsis töltött ponty
» Málna vörösborban » Sajtos ponty tepsiben » Ponty szalonnásan » Pörkölt Ponty
» Pontyragu » Lecsós ponty » Kakukkfüves ponty » Gyümölcsös ponty
» Vörösboros pontyfilé » Magyaros pontykocsonya » Szőlős ponty » Dorozsmai molnárponty


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.