| Ponty vörösborban receptHalas ételek Hozzávalók: 12 db pontyszelet, 12 db gombafej, 2 dl vörösbor, 2 szál zöldhagyma, 2 dkg vaj, barnamártás, só, őrölt bors, 1 db babérlevél. Elkészítés: A gombafejeket megtisztítjuk. A zöldhagymákat apró kockákra vágjuk. A pontyszeleteket megmossuk, leszárítjuk és megsózzuk. A pontyszeleteket egy nagyobb serpenyőbe rakjuk, és köztük elhelyezzük a gombafejeket. Ráöntjük a vörösbort, megborsozzuk, belerakjuk a babérlevelet és a zöldhagymát. Fedővel lefedjük, és mérsékelt tűzön megfőzzük. A megpuhult pontyszeleteket és gombafejeket kiszedjük, a visszamaradt levet felforraljuk, és hozzáadjuk a barnamártást. Újra felforraljuk. Tanácsok: A pontyszeleteket tálra szedjük, rárakjuk a gombafejeket, és leöntjük a vörösboros mártással. Citromkarikákkal díszítjük, és vajas burgonyát adunk hozzá. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |