| Kelkáposztás lasagne receptEgytálételek Hozzávalók: 1 fej kb. 1 kg –os kelkáposzta 60 dkg darált hús 2 nagy fej hagyma 2-3 gerezd fokhagyma 1-1 kávéskanál őrölt kömény babérlevél, kakukkfű 1 kis doboz paradicsompüré 10 dkg szeletelt bacon 2 evőkanál zsiradék 1 csokor petrezselyem só, bors Elkészítés: A kelkáposztát leveleire szedjük, forró sósvízbe dobjuk, 1-2 percig főzzük, leszűrjük. Forró zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húshoz. Hozzátesszük a fűszereket, a paradicsompürét és az apróra vágott petrezselymet. Egy lapos jénai tál aljára fektetjük a kelkáposzta levelek 1/3-át, rárétegezzük a hús felét, majd ismét, káposzta, hús. Végül a tetejét lefedjük a maradék káposztalevelekkel, elrendezzük rajta a bacon szeleteket. 180 fokra előmelegített sütőben 1,5 óráig sütjük. Tanácsok: Téli savanyúságokkal, ecetes uborkával, paprikával, zöldparadicsommal, -kisdinnyével kínáljuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |