Tutireceptek.hu fejléc

Kelkáposztás lasagne recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 fej kb. 1 kg –os kelkáposzta
60 dkg darált hús
2 nagy fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1-1 kávéskanál őrölt kömény
babérlevél, kakukkfű
1 kis doboz paradicsompüré
10 dkg szeletelt bacon
2 evőkanál zsiradék
1 csokor petrezselyem
só, bors

Elkészítés:
A kelkáposztát leveleire szedjük, forró sósvízbe dobjuk, 1-2 percig főzzük, leszűrjük. Forró zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húshoz.
Hozzátesszük a fűszereket, a paradicsompürét és az apróra vágott petrezselymet. Egy lapos jénai tál aljára fektetjük a kelkáposzta levelek 1/3-át, rárétegezzük a hús felét, majd ismét, káposzta, hús. Végül a tetejét lefedjük a maradék káposztalevelekkel, elrendezzük rajta a bacon szeleteket. 180 fokra előmelegített sütőben 1,5 óráig sütjük.

Tanácsok:
Téli savanyúságokkal, ecetes uborkával, paprikával, zöldparadicsommal, -kisdinnyével kínáljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos- túrós lasagne » Sajtos lasagne » Lasagne másképp » Lasagne
» Lasagne házi sugoval » Bolognai Lasagne » Lasagne- kicsit zöldebben » Lasagne á la Judit
» Zöldséges lasagne » Velencei lasagne » Kelkáposztás csirkemell » Tökös Lasagne
» Csupazöldség "lasagne" » Lasagne 3. » Bolognai lasagne spenóttal » Pastitsio (görög lasagne)


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.