| Könnyű virslis zöldségragu receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kis fej karfiol (50 dkg), 1 1 l zöldségerőleves (kockából), 30 dkg mirelit zöldségkeverék (zöldborsó, sárgarépa, zöldbab stb.), 10 dkg száraztészta (pl. csavart tészta), 4 virsli (kb. 5 dkg-osak), 1 csokor petrezselyemzöld, só, őrölt bors Elkészítés: A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és megmossuk. Fazékban a zöldségerőlevest felforraljuk. Beletesszük a karfiolt és felengedés nélkül a mirelit zöldségkeveréket, valamint a száraztésztát, majd 10 percig együtt főzzük. A virsliket felkarikázzuk, és a levesbe szórjuk. A petrezselyemzöldet megmossuk, lerázzuk, majd finomra felaprítjuk. A levest a sóval és őrölt borssal tetszés szerint ízesítjük, végül meghintjük a felaprított petrezselyemzölddel. Tanácsok: Friss zöldségekkel is készíthetjük, és vöröshagymát is főzhetünk bele. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |