| Kelkáposztás krumplileves receptLevesek Hozzávalók: 1 evőkanál vaj 1 evőkanál olaj 1 fej vöröshagyma 60 dkg burgonya 1 kisebb fej kelkáposzta 1-1 kiskanál kakukkfű, majoránna 1 babérlevél só, bors néhány szelet húsos szalonna Elkészítés: A bacont vágjuk fel, és egy serpenyőben pirítsuk meg, majd tegyük félre. A kelkáposztát szeljük csíkokra, és kevés víz hozzáadásával pároljuk puhára. Kevés olajon fonnyasszuk meg a hagymát, adjuk hozzá a megtisztított, nagyobb darabokra vágott burgonyát, öntsük fel egy liter vízzel, és főzzük puhára. Fűszerezzük majoránnával, kakukkfűvel, sóval, borssal, babérlevéllel. Amikor a burgonya puhára főtt, botturmix segítségével krémesítsük. Tálaláskor adjuk hozzá a megpárolt kelkáposztacsíkokat és a pirított bacont. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |