Tutireceptek.hu fejléc

Kelkáposztás krumplileves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 evőkanál vaj
1 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
60 dkg burgonya
1 kisebb fej kelkáposzta
1-1 kiskanál kakukkfű, majoránna
1 babérlevél
só, bors
néhány szelet húsos szalonna

Elkészítés:
A bacont vágjuk fel, és egy serpenyőben pirítsuk meg, majd tegyük félre. A kelkáposztát szeljük csíkokra, és kevés víz hozzáadásával pároljuk puhára.

Kevés olajon fonnyasszuk meg a hagymát, adjuk hozzá a megtisztított, nagyobb darabokra vágott burgonyát, öntsük fel egy liter vízzel, és főzzük puhára. Fűszerezzük majoránnával, kakukkfűvel, sóval, borssal, babérlevéllel. Amikor a burgonya puhára főtt, botturmix segítségével krémesítsük. Tálaláskor adjuk hozzá a megpárolt kelkáposztacsíkokat és a pirított bacont.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Póréhagymás krumplileves » Kelkáposztás lasagne » Tejfölös krumplileves » Tárkonyos krumplileves
» Karfiolos krumplileves » Bográcsos krumplileves » Savanykás krumplileves » Sajtkrémes krumplileves
» Paradicsomos krumplileves » Fokhagymás krumplileves » Kelkáposztás csirkemell » Frank krumplileves
» Kelkáposztás csirke » Erdélyi krumplileves » Krumplileves » Kolumbiai krumplileves


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.