| Csülök zöldségekkel receptEgytálételek Hozzávalók: 2 friss csülök 4 l víz 5 gerezd fokhagyma 6 sárgarépa 4 hagyma 4 szegfűszeg 3 póréhagyma 20 szem fekete bors 1 csokor fűszernövény 2 ek. só és bors Elkészítés: A csülköket forraljuk fel a vízben, fölözzük le a habját és egy óráig takarékon pároljuk. Ezután adjuk hozzá a megtisztított fokhagymát, a hagymát, amelybe nyomjuk bele a szegfűszeget, a ketté szelt répákat, a póréhagymát és a fűszercsokrot. A szemes borsot tegyük egy kis textiltasakba és így helyezzük az ételbe. Fűszerezzük még a sóval, valamint a borssal és takarékon másfél óráig pároljuk. Ezután vegyük ki és csöpögtessük le a zöldségeket, amelyet a felszeletelt csülökhöz köretként tálaljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |