| Kelkáposztás kolbász receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg darálthús 3 gerezd fokhagyma KK. füszerpaprika só,bors, MK.darált kömény 75 dkg kelkáposzta 40 dkg krumpli 3 dl tejfől só fokhagyma Elkészítés: Sós fokhagymás vizben széles csikokra vágott kelkáposztát félig megfőzzünk. A krumplit kisebb kockára vágjuk, és félig megfőzzük , mind a kettőt le csurgassuk és félretesszük. A darálthúsból és a fenti anyagokból kobászt készitünk.De gombócokat formálunk belőle. Egy jénait kiolajozunk,és a fele kelkáposztát majd a húsgombocokal tele rakjuk,a résekbe meg a krumlit helyezzük el.A megmaradt kelkáposztával betakarjuk.Bőven meglocsoljuk tejfőlel. Szép pirosra sütjük. 45-50 percig. Forron tálaljuk. Tanácsok: Nagyon jó vendég várásnál, is mert a sütöt csak akkor kapcsoljuk be mikor a vendégek meg érkeztek. A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |