| Málna vörösborban receptItalok, koktélok Hozzávalók: 40 dkg málna 1 citrom 2 ek cukor 6 dl vörösbor 1 ek konyak 1 tk szegfűszeg 1 db fahéj Elkészítés: Mossuk meg a málnát tegyük háztartási papírtörlőre száradni. Mossuk meg a citromot, töröljük szárazra és vágjuk karikákra. Négy poharat rakjunk körbe szép citromszeletekkel (a két vége majd kell), majd osszuk szét bennük a málnát. A bort szegfűszeggel és fahéjjal felmelegítjük, de nem forraljuk fel, majd lehűtjük és összekeverjük a cukorral. Ízesítsük konyakkal és néhány csepp citromlével. Locsoljuk meg a gyümölcsöt a vörösboros keverékkel, és hűtsük néhány percig a mélyhűtőben, mielőtt tálaljuk. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |