| Húsvéti kalács medvehagymával receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 50 dkg liszt (fele rétesliszt, fele simaliszt) 1,5 kávéskanál só 4 dkg élesztő 1 kávéskanál porcukor 1,5 dl joghurt 1 dl tej 1 db tojás 6 dkg vaj a tésztába olajban eltett medvehagyma vagdalék (a friss is nagyon jó, de akkor a tésztára 6 dkg vajat morzsolunk és jól összeaprított medvehagymával megszórjuk) A kenéshez: 1 tojássárgája és 1 dl tejföl jól összekeverve Elkészítés: A tészta hozzávalói kenyérsütőgépben megdagasztottam, de természetesen kézzel is be lehet dagasztani. Kis pihentetés után (kb. 10 perc) a tésztát kivettem a gépből, kettéosztottam. A gombócokat kicsit átgyúrtam, lapokká nyújtottam. A lapokat megkentem tavalyról eltett olajos medvehagyma vagdalékkal, majd a lapokat feltekertem hurkába, összefontam őket, és kör alakban sütőpapírral bélelt tepsire tettem. Kb. 40 perc kelesztés után a kifelé került hajlatokat éles késsel bevágtam, majd megkentem a tejfölös tojássárgájával. 40 percig sütöttem 200 fokon. A recept: Öregház A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |