Tutireceptek.hu fejléc

Kakaós kalács (finom;) recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
Tésztához:
60 dkg liszt
5 dkg élesztő
4 dl tej
3 tojás sárgája
csipet só
6 dkg cukor
2 evőkanál étolaj
Krém:
25 dkg vaj
2 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál kakaó

Elkészítés:
Felfuttatjuk az élesztőt a 4 dl tejben. A tésztához valókat összegyúrjuk. 6 egyenlő részre osztjuk, konyharuhával letakarva kelesztjük. Nagyon lágy tésztát kapunk, erősen lisztezett deszkán dolgozunk. Kisodorjuk vékonyra a részeket, megkenjük a krémmel. Hármat összefonunk. Zsírozott-lisztezett tepsibe rakjuk. Tojássárgát elkeverünk tejjel, és ezzel megkenjük. A végén durvára vágott diót szórunk rá. Előmelegített sütőben sütjük.

Tanácsok:
Aki a kevésbé édes dolgokat szereti annak ajánlom.


A receptet beküldte: .Léna.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromkrémes kakaóstészta » Kakaós reszelt sütemény » Kakaós-cseresznyés piskóta » Meggyes-mákos kalács
» Krémes kalács » Osztrák mézeskalácstorta » Kakaós csiga másképpen » Diós-kakaós csodasüti
» Kakaós túrós » Kakaós bomba » Maradék kalácsból » Mézeskalács függelék
» Kókuszos kakaós csiga » Formatartó mézeskalács » Kakaós kuglóf » Kakaós bögrés süti


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.