| Húsvéti sárgatúró receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 liter tej, 10 tojás, 1-2 ek.cukor, 1-2 cs.van.cukor, csipet só, mazsola ízlés szerint Elkészítés: A tejet felforraljuk, s míg melegszik, egy másik tálban összekeverjük a mazsola kivételével a többi hozzávalót. Óvatosan a fövő tejbe öntjük, de közben folyamatosan kavargatjuk, le ne égjen. Addíg tart ez a művelet, míg a massza össze nem áll. Ekkor belekavarjuk a mazsolát, és a túrót egy szűrőbe öntjük, és egy tálra vagy lábosra tesszük, hogy jól lecsöpöghessen. Ez akár több óra is lehet, de fontos, hogy az összes savó kicsepegjen. Utána tálra borítjuk a túrót, ami már felvette a szűrő félgömb alakját, így jól szeletelhető. Sonkával tojással elengedhetetlen étele a Húsvétnak. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |