| Kalácspuding receptSütemények, édességek Hozzávalók: 18 cm-es formához 18 dkg kalács/kenyér 5 dl tej 6 dkg margarin 9 dkg cukor 10 dkg mazsola 3 tojás 1 cs vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja esetleg 1-2 dl rum a mazsola áztatásához Elkészítés: Felforraljuk a tejet és hozzáadjuk a cukrot és margarint, kevergetjük, amíg felolvadnak. A kalácsot felkockázzuk és ráöntjük a tejet. Fél órát állni hagyjuk. A mazsolát beáztatjuk a rumba vagy vízbe, ezt is állni hagyjuk. A tojásokat lazán felverjük, majd ráöntjük a kalácskockákra és összekeverjük a mazsolával, citromhéjjal együtt. Sütőpapíros formába öntjük, elegyengetjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük (tűpróbáig). 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd felszeletjük. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |