Tutireceptek.hu fejléc

Almáskalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg RAMA
4 tojás (sárgája a tésztába, a fehérje habnak)
3 dkg élesztő
1 dl tej (pici só, kevés cukor)

3-4 nagy alma, cukor, fahéj, esetleg darált dió
porcukor a tojáshabba

Elkészítés:
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a margarint, a tojások sárgáját, elkeverjük, majd beledolgozzuk a lisztet.Közepesen lágy,nyújtható tésztát kapunk.Kibéleljük vele a tepsinket.
Megszórjuk a darált dióval, rárakjuk az ízesített almatölteléket. kb.30-35 percig sütjük.
A tojások fehérjét 3 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük és elsimítjuk az alma tetején,majd 10-15 percig visszatesszük a sütőbe.

Tanácsok:
Langyosan, vizes késsel szeleteljük.


Jó étvágyat kívánok hozzá!

Elkészítési idő: 55 perc

A receptet beküldte: judit47


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes almáskalács » Fenyőmagos süti » Albert kekszes sütemény » Norbi almás pogi
» Csokoládés gyümölcstorta » Túrófelfújt » Csokoládés piskótarétes » Szilvás clafoutis
» Mézes kókuszos szelet » Kapucíner szelet » Túrós kifli (janita) » Kuglóf (kenyérsütőben)
» Vaniliás tiramisu almával » Pörkölt diós » Feketeerdő krém kehelyben » Diós sütemény formában


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.