| Almáskalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg liszt 15 dkg RAMA 4 tojás (sárgája a tésztába, a fehérje habnak) 3 dkg élesztő 1 dl tej (pici só, kevés cukor) 3-4 nagy alma, cukor, fahéj, esetleg darált dió porcukor a tojáshabba Elkészítés: Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a margarint, a tojások sárgáját, elkeverjük, majd beledolgozzuk a lisztet.Közepesen lágy,nyújtható tésztát kapunk.Kibéleljük vele a tepsinket. Megszórjuk a darált dióval, rárakjuk az ízesített almatölteléket. kb.30-35 percig sütjük. A tojások fehérjét 3 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük és elsimítjuk az alma tetején,majd 10-15 percig visszatesszük a sütőbe. Tanácsok: Langyosan, vizes késsel szeleteljük. Jó étvágyat kívánok hozzá! Elkészítési idő: 55 perc A receptet beküldte: judit47 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |