| Húsvéti borkorcsolya receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 doboz mirelit leveles tészta 20 dkg sonka 20 dkg juhtúró 2 tojás 1 csokor zöldhagyma kevés liszt a tésztához Elkészítés: A töltelékhez a juhtúrót simára keverjük egy felvert tojással, majd hozzáadjuk a nagyon apróra vágott sonkát és a vékony karikákra vágott zöldhagymát (zöldjével együtt). A mirelit tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Tenyérnyi négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepére taszünk egy-egy adagot a juhtúrós-sonkás krémből, és úgy hajtjuk össze, mint a batyut: a négy sarkát egymásra borítjuk. A csomagokat alufóliával bélelt sütőlemezre helyezzük, nem túl szorosan egymás mellé. A tetejüket megkenjük a másik felvert tojással, és közepes lángon előmelegített sütőbe toljuk. Addig sütjük, amíg a teteje szép pirosbarnára nem sül; kb. 20 perc. Még forrón, lapáttal alányúlva leszedjük a fóliáról, és hagyjuk kihűlni. Ha a batyuk teljesen kihűltek, alufóliára tesszük és becsomagoljuk őket, majd a mélyhűtőben tároljuk fogyasztásig. Tehát hetekkel az ünnep előtt is elkészíthető, csak kiolvasztani, melegíteni kell tálalás előtt. Tanácsok: A töltelék szardíniával is finom, ilyenkor a juhtúrót nem sonkával, hanem összetört szardíniával keverjük össze. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |