| Húsvéti pástétom receptHúsételek Hozzávalók: 50dkg. liszt 50dkg. hagyma 5 gerezd fokhagyma 80 dkg. marha máj 10 dkg. csirke máj só bors 1 teáskanál majoranna 1 tk. kakukkfű 25dkg. vaj, vagy margarin 2 tojás 2 tojás sárgája 1,25dl. tejszín 2-3 zsemle 4dl. tej petrezselyem 6 ecetes, vagy csemege uborka 6-8 sampinyongomba vaj és zsemlemorzsa a formához tojássárgája megkenni Elkészítés: Az 50dkg. lisztből, 2 tojás sárgájából, 20 dkg. vajból, 4 evőkanál tejből egy csipetnyi sóval sima tésztát készítünk, amit hűvös helyen két órán át pihentetünk. A töltelékhez a maradék vajon aranysárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a feldarabolt marhamájat és a csirkemájat, s rövid ideig pirítjuk. Még forrón finomra daráljuk az egészet. Ezután összetört fokhagymával, sóval, borssal, majorannával, kakukkfűvel és apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, hozzáadjuk a maradék tejbe áztatott, kicsavart,ledarált zsemlét, a 2 tojást és a tejszínt. Ha túl lágy, egy kevés zsemlemorzsát tegyünk hozzá. A gombát megtisztítjuk és megmossuk. Egy cserépedényt kikenünk vajjal és beszórunk zsemlemorzsával. A tésztát belisztezett deszkán kinyújtjuk, az egyik felével kibéleljük a formát, egy villával megszurkáljuk több helyen. Rákenjük a töltelék felét, beletesszük az uborkát és a gombát, rányomkodjuk a töltelék másik felét, végül a tetejére terítjük a tészta másik felét. A tetejét bekenjük tojássárgával, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 200°C-on 70-90 percig sütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd egy rácsra kiborítva a maradék tojással bekenjük, s még 10 percig sütjük. A receptet beküldte: szuzy48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |