Tutireceptek.hu fejléc

Méteres fincsi kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:

6 tojás
20 dkg cukor( lehet por vagy kristály is)
1,5 dl olaj
1,5 dl langyos víz
38 dkg liszt
1 cs sütőpor
2 ek kakaópor
1 tk szódabikarbóna

Töltelék:

2 cs főzős pudingpor
7 dl tej
15 dkg cukor
25 dkg margarin
1 rumaroma

Tetejére:

tortabevonó olvasztva

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, olajjal, vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és szódabikarbónát, végül hozzákeverjük a tojások keményre vert habját is.

A tésztát két részre osztjuk, és az egyik felébe belekeverünk 2 ek kakaóport.

A fehér tésztát vajjal kikent őzgerincformában kisütjük (tűpróbával ellenőrizzük), majd ugyan így kisütjük a barna tésztát is.

Ha megsült hagyjuk teljesen kihűlni. A pudingot a leírásnak megfelelően megfőzzük, a margarint kikeverjük a cukorral és az aromával.

Ha a puding kihűlt akkor hozzádolgozzuk a margarint. A tésztákat ujjnyi vastagra vágjuk és felváltva egy fehér és egy fekete tésztát összeragasztunk a krémmel.

A tetejét tortabevonóval vonjuk be. Tálalás előtt megvárjuk, hogy a bevonó megszilárduljon.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvalekváros kalács » Méteres tészta » Karácsonyi mézeskalács » Egyszerű mézeskalács
» Boszorkányos mézeskalács » Almás, diós kalács » Kürtős kalács » Házi fincsi gyümölcs fagyi
» Kalács (alaprecept) » Német kalács » Somlói fincsi szelet » Milánói kalács
» Különleges fonott kalács » A királynő kalácsa » Feketeerdei adventi kalács » Gesztenyés fincsi tekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.