| Méteres fincsi kalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 6 tojás 20 dkg cukor( lehet por vagy kristály is) 1,5 dl olaj 1,5 dl langyos víz 38 dkg liszt 1 cs sütőpor 2 ek kakaópor 1 tk szódabikarbóna Töltelék: 2 cs főzős pudingpor 7 dl tej 15 dkg cukor 25 dkg margarin 1 rumaroma Tetejére: tortabevonó olvasztva Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, olajjal, vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és szódabikarbónát, végül hozzákeverjük a tojások keményre vert habját is. A tésztát két részre osztjuk, és az egyik felébe belekeverünk 2 ek kakaóport. A fehér tésztát vajjal kikent őzgerincformában kisütjük (tűpróbával ellenőrizzük), majd ugyan így kisütjük a barna tésztát is. Ha megsült hagyjuk teljesen kihűlni. A pudingot a leírásnak megfelelően megfőzzük, a margarint kikeverjük a cukorral és az aromával. Ha a puding kihűlt akkor hozzádolgozzuk a margarint. A tésztákat ujjnyi vastagra vágjuk és felváltva egy fehér és egy fekete tésztát összeragasztunk a krémmel. A tetejét tortabevonóval vonjuk be. Tálalás előtt megvárjuk, hogy a bevonó megszilárduljon. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |