| Német kalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg margarin 20 dkg porcukor 6 tojássárgája késhegynyi fahéj reszelt citromhéj 4 teáskanál kakaópor 20 dkg darált dió 10 dkg apróra vágott csokoládé 5 dkg mazsola 12,5 dkg liszt 1 csomag sütőpor 1 csipet só 6 tojásfehérje A mázhoz: 10 dkg étcsokoládé + 1 evőkanál étolaj 5 dkg fehér csokoládé + 1 teáskanál étolaj Elkészítés: A margarint a porcukorral, a tojássárgákkal, a fahéjjal, a reszelt citromhéjjal és a kakaóval habosra keverjük. Belekeverjük a diót, a mazsolát, a lisztben elkevert sütőport és egy csipet sót. Hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét, és 28x39 cm-es tepsiben, közepes tűzön, 180 fokon sütjük. A kihűlt süteményt a kétféle csokival bevonjuk, amit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztunk. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |