| Húsvéti kalács receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 1 kg liszt 6 dl tej 2 tojás 3 dkg élesztő 10 dkg porcukor 15 dkg Ráma margarin 10 dkg mazsola mokkáskanál só 1 cs vanilin cukor Elkészítés: Kevés langyos tejben egy kanál cukorral az élesztőt megfuttatjuk,1 tojást,5 dkg margarint,só, a maradék cukros tejjel az 1 kg lisztet jól kidolgozzuk (míg hólyagos nem lesz kb.20perc),a tésztát pihentetjük és 3 cipóba vágjuk. Kevés pihenés után kis tepsi nagyságúra kiigazítjuk és megkenjük margarinnal,melyet előzőleg 3 kanál cukorral,1 cs. vanilliás cukorral habosra kavarunk. A mazsolát megmossuk és a 3 kinyújtott tésztára elosztjuk. Utánna felgöngyöljük és összfonjuk,vékonyan kizsírozott tepsibe tesszük és megkenjük felvert egész tojással. Langyos helyen kelesztjük,ha szépen megkelt,még egyszer lekenjük tojással és előmelegített sütőbe tesszük kb.4-5 percig a felső lángon,majd tartalékon(legkisebbb lángon sütjük).Kb.45 percig. Ha megsült még forrón pici cukrozott vízzel megkenjük,hogy szép fényes legyen. A receptet beküldte: Laryan Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |