Tutireceptek.hu fejléc

Húsos csicseriborsó recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 25 dkg marhahús, 2 evőkanál vaj vagy margarin, 1 és fél húsleveskocka, 25 dkg répa, 50 dkg kínai kel, 1 konzerv (410 ml) csicseriborsó, 1 csokor petrezselyem, 10 dkg ementáli sajt

Elkészítés:
Előkészítés: A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A marhahúst falatnyi kockákra aprítjuk.


Elkészítés: A vajat vagy a margarint felforrósítjuk, és megfuttatjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzákeverjük a húst, és pár percig pirítjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, belekeverjük a leveskockát, és lassú tűzön kb. 1 órát főzzük. Közben megtisztítjuk, megmossuk a répát és kínai kelt, majd falatnyi darabokra vágjuk. A csicseriborsót leszűrjük, és a zöldségekkel együtt a levesbe keverjük. További 15 percig főzzük. A petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. Tálaláskor megszórjuk a petrezselyemmel és a sajttal a levest.


A receptet beküldte: moncsicsi83

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos malackák » Marhahúsos saláta » Gombás-Husos Fasirt » Húsos rakott karfiol
» Kacsahúsos penne » Marhahúsos fasírtpogácsa » Rakott húsos rizs » Spenótos-húsos finomság
» Húsos hajdinakása » Fincsi húsos pite. » Zöldséges-húsos ragu » Marhahúsos kuszkusz
» Húsos karfiol » Húsos tészta konzervből » Hideg húsos töltött alma » Húsos rolád


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.