| Fincsi húsos pite. receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg sovány husi (fajta mindegy) 3 nagy fej hagyma 2 gerezd fokhagyma Tojás pici olaj Petrezsejem Répa Leveskocka Só Bors Vajas tészta (mirrelit) Elkészítés: Az olajban az apróra vágott hagymát üvegesre párolom. Ezután a fokhagymát összenyomom és a többi hagymával párolom. Kb 0.5 liter vízben feloldom a leveskockát és ezt a hagymához öntöm. Jó sűrűre összefőzöm. A husit a lehető legapróbbra összevágom, kockázom. Picit sózom borsozom és amikor már jó sűrű a hagymás szaft, alaposan összeforgatom. A tűzhelyről levéve állni hagyjuk, mig a tésztát elkészítjük. Kibélelünk egy kivajazott jénai edényt, vagy tepsit a tészta felével úgy, hogy az oldalát is fedje a tészta. Ezután belekanalazzuk a husit és megszórjuk az apróra vágott répával és perezselyemmel. Az egészet lefedjük a maradék tésztával, és alaposan összecsípkedjük a széleit. Tojással megkenjük és villával megszúrkáljuk, hogy ne repedjen meg. 220 fokos sütőben 45 perc-1 óra alatt megsütjük. Tanácsok: Nem szabad folyósra hagyni a hagymás levet, mert eláztatja a tésztát, jó sűrű legyen. A tészta aljára és tetejére bacont is lehet tenni. A husitól függően a sütési idő módosulhat. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Ildenc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |