| Húsos rolád receptHúsételek Hozzávalók: 4 tojás sárgája pici só 3 evőkanál liszt kevés zsír vagy olaj 2 evőkanálnyi reszelt vöröshagyma negyed kiló nyers, vagy maradék sült hús (borjú, sertés, szárnyas) kevés bors egy deci tejfel kevés forró vaj, kevés reszelt sajt Elkészítés: 4 tojássárgáját ízlés szerint sóval kikeverek, a fehérjét kemény habbá verve hozzáadom és folytonos keverés közt lassan 3 evőkanál lisztet hintek bele, és sütőben, tepsiben megsütöm. Kevés zsíron 2 evőkanálnyi reszelt vöröshagymát fonnyasztok és negyed kiló nyers, vagy maradék sült húst átdarálok, a hagymával együtt sózva, borsozva egy negyedóráig párolom, azután a tűzről levéve, egy deci tejfelt keverek bele.Ezt a tölteléket rákenem a kész tésztára, összesodrom, visszateszem a sütőbe melegedni és forró vajjal leöntve, reszelt sajttal meghintve tálalom. A receptet beküldte: Rochlitz Szilveszterné Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |