| Húsos hajdinakása receptEgytálételek Hozzávalók: 40 dkg hajdina 2 közepes fej vöröshagyma 40 dkg pulykacomb (alsó comb) 2 ek napraforgó olaj fűszerpaprika ízlés szerint majoránna ízlés szerint (őrölt) bors ízlés szerint (őrölt) rozmaring ízlés szerint (őrölt) ételízesítő ízlés szerint Elkészítés: A hajdinát meleg vízben átmossuk, majd ázni hagyjuk 1-2 órát. A pulykacombról lefejtjük a husit és apró kockákra vágjuk. A vöröshagymákat a héjuktól megszabadítjuk és félbe, majd keresztben szeletekre vágjuk. Két kanál olajon üvegesre pároljuk a hagymát, megszórjuk 2 ek pirospaprikaporral, megkeverjük, majd felengedjük egy bögre vízzel. Beletesszük a felkockázott húst, megforgatjuk, és annyi vizet adunk hozzá, ami ellepi. Fűszerezzük majorannával, borssal, rozmaringgal és ételízesítővel. 1/2 órát néha megkavarva kis lángon főzzük. A hajdinát leszűrve 2 ek olajon megpirítjuk, folyamatos keverés mellett. Beletesszük a pörköltöt a kásába, és még adunk hozzá egy bögre vizet. 20 percig kis lángon pároljuk, néha megkeverve. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |