| Gombás-Husos Fasirt receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg darált hús 2 zsemle 20 dkg gomba /lehet konzerv is/ 2 tojás szódaviz 1 sárgarépa 1 ek reszelt vöröshagyma 2 ek olaj só őrölt bors 1 kiskanál mustár 1 kiskanál pirosarany Elkészítés: A zsemléket szódavizben megáztatjuk, a húshoz hozzáadjuk a sárgarépát, majd a tojásokat, a reszelt hagymát, meg az izesitőket. A zsemléket a szódavizből kiemeljük, de nem nyomkodjuk, összegyúrjuk. Az egyik kanál olajjal kikenünk egy püspökkenyér formát, a húst belerakjuk, belelnyomkodjuk a gombákat, a tetejét a másik kanál olajjal megkenjük és forró sütőben 40 percig sütjük. Tanácsok: Úgy is el lehet késziteni, hogy mikor már mindent összekevertünk, hozzáadjuk a gombát és közepes méretű golyókat formálunk, melyeket zsemlemorzsába pörgetünk és végül forró olajban kisütünk. Burgonyapürével szoktam tálalni. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: vma Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |