| Kacsahúsos penne receptHúsételek Tésztafélék Hozzávalók: kb 20 dkg kacsacomb (zsírjában sült) 30 dkg erdei gomba (vegyesen) 4 gyöngyhagyma fél dl száraz fehérbor 40 dkg penne (tollhegy) tészta kacsazsír 2 evőkanál petrezselyem (apróra vágott) só Elkészítés: A gombákat felszeleteljük, a gyöngyhagymákat karikákra vágjuk. A húsról a bőrt levesszük, a húst vékony szeletekre vágjuk. 2 evőkanál kacsazsírban a hagymát 5 percig pároljuk, majd beleöntjük a bort, és 2 percig forraljuk. Hozzáadjuk a gombát és a húst. Sóval, borssal megszórjuk, és gyakran kevergetve 15 percig főzzük. A tésztát sós vízben kifőzzük (de ne áztassuk el!). Lecsöpögtetjük, majd a gombás húshoz adjuk. Ha szükséges, utánfűszerezzük, majd az egészet mély tálba öntjük, petrezselyemmel megszórjuk, és rögtön tálaljuk. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |