Tutireceptek.hu fejléc

Marhahúsos kuszkusz recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:

50 dkg marhahús
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg zellergumó
20 dkg burgonya
10 dkg cukkíni (vagy tök)
10 dkg paprika
15 dkg paradicsom
1 dl olívaolaj
erőspaprika ízlés szerint
1 csipet római kömény
30 dkg kuszkusz
2 dl paradicsomlé

Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, és nagyobb kockákra vágjuk. A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk és megmossuk. A hagymát, a fokhagymát finomra, a többi zöldséget nagyobb darabokra vágjuk.

Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, majd rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, ízlés szerint erős paprikával ízesítjük, belekeverjük a fokhagymát és a római köményt. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje a húst. A kuszkuszt szitába tesszük, azt ráhelyezzük a húsos lábas tetejére, és lefedjük. Pároljuk 1 órán át, ha kell, pótoljuk a vizet, és megkevergetjük a kuszkuszt. Amikor a hús elkezd puhulni, beletesszük a zöldségeket, és beleöntjük a paradicsomlevet. Ha szükséges, utánaízesítjük, és készre pároljuk. Amikor megpuhult a hús, levesszük a tetejéről a kuszkuszt, átkeverjük kevés sóval és olívaolajjal. A kuszkuszt a tányér közepére halmozzuk, és a zöldséges, paradicsomos, húsos raguval körítve tálaljuk.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kuszkusz zöldségekkel » Érdekes kuszkusz saláta » Gombás marhahúsos tészta » Marhahúsos saláta
» Zöldséges kuszkusz » Gyümölcsös kuszkusz » Marhahúsos fasírtpogácsa » Ünnepi libasült
» Paradicsomos tarja » Sertésragu egyszerűen » Rozmaringos szaftos hús » Tavaszi inyencségek
» Töltött bárány » Görög csirkecombok » Mustáros hús » Gombás vagdalt másképp


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.