| Marhahúsos saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 4 szem főtt burgonya 20 dkg főtt marhahús 2 kisebb ecetes uborka 2 alma 15 dkg majonéz 1 dl kefir 1 tk. citromlé 1 tk. porcukor 2 tk. mustár só Elkészítés: A hideg főtt burgonyát kis kockákra vágjuk. A marhahúst csíkokra metéljük, az uborkát karikára vágjuk. Az almát felkockázzuk. Összekeverjük a saláta hozzávalóit, A majonézt kikeverjük a kefirrel, majd citromlével, porcukorral, mustárral és sóval ízesítjük. A majonézmártást a hússalátába forgatjuk, és hűtőben legalábbharminc percig érleljük. Tanácsok: Salátával bélelt tálba halmozzuk. Rozskenveret kínálunk hozzá. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |