| Húsgombócos csorba, savanyú káposztalével receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg sertés vagy birkahús, 2 db tojás,3 közepes fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só, őrölt fekete bors,1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 kisebb gumó zeller, 5 dl. víz, 1 liter savanyú káposztalé, 1 csokor lestyán.1 db száraz szemle. Elkészítés: A darált húst jól összekeverjük az előre összevágott és dinsztelt két nagyobb fej vöröshagymával, a beáztatott és kicsavart zsemlével, a tojással és a finomra vágott petrezselyemzölddel. Ízesítjük sóval és őrölt fekete borssal. Jól összegyúrjuk és vizes kézzel kisebb húsgombócokat formázunk belőle. Ezután apróra vágjuk a petrezselyemgyökeret, a sárgarépát és a visszahagyott, apróbb vöröshagymát egészben edénybe tesszük, felöntjük vízzel és feltesszük főni. Mikor megpuhultak hozzáöntjük a savanyú káposztalevet.Ha felfőtt beletesszük a gombócokat és lassú tűzön forraljuk, főzzük tovább. A vége felé hozzáadjuk az apróra vágott lestyán és petrezselyemzöld leveleket is. Forrón tálaljuk. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |