| Édes-savanyú káposzta receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg káposzta 1 zöldpaprika 1 pirospaprika Fél kávéskanál só 1 csípős paprika 2 kávéskanál cukor 2 evőkanál almaecet 1 evőkanál szójamártás 1 ev?kanál portói 12 csepp szezámolaj 1 evőkanál olívaolaj Elkészítés: Vágjuk fel a káposztát és a kemény részeit dobjuk el. A paprikákat aprítsuk vékony csíkokra, a csíp?s paprikát szálakra. A só kivételével minden f?szert keverjünk el egy edényben. Hevítsünk fel két kanál olívaolajat, tegyük bele a paprikákat. Erős tűzön egy percig süssük, közben kevergessük, majd evgyük le. A többi olajat ugyancsak hevítsük, és rakjuk bele két percre a káposztát. Állandóan keveregessük. Adjuk hozzá a paprikákat és a fűszereket. Csökkentsük a tüzet, és még 2 percig süssük. Hidegen vagy melegen tálalhatjuk. Tanácsok: A paprikákat két percnél tovább ne süssük. Fontos a gyorsaság, ezért minden hozzávalót a kezünk ügyébe kell készítenünk. Adható az ételbe három evőkanál zöldségleves és kevés keményítő is. Hangsúlyozni kell a savanykás ízt, amely a kínai konyha egyik alapíze. A káposzta helyett salátát is használhatunk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |