Tutireceptek.hu fejléc

Édes-savanyú káposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg káposzta
1 zöldpaprika
1 pirospaprika
Fél kávéskanál só
1 csípős paprika
2 kávéskanál cukor
2 evőkanál almaecet
1 evőkanál szójamártás
1 ev?kanál portói
12 csepp szezámolaj
1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
Vágjuk fel a káposztát és a kemény részeit dobjuk el. A paprikákat aprítsuk vékony csíkokra, a csíp?s paprikát szálakra. A só kivételével minden f?szert keverjünk el egy edényben. Hevítsünk fel két kanál olívaolajat, tegyük bele a paprikákat. Erős tűzön egy percig süssük, közben kevergessük, majd evgyük le. A többi olajat ugyancsak hevítsük, és rakjuk bele két percre a káposztát. Állandóan keveregessük. Adjuk hozzá a paprikákat és a fűszereket. Csökkentsük a tüzet, és még 2 percig süssük. Hidegen vagy melegen tálalhatjuk.

Tanácsok:
A paprikákat két percnél tovább ne süssük. Fontos a gyorsaság, ezért minden hozzávalót a kezünk ügyébe kell készítenünk.
Adható az ételbe három evőkanál zöldségleves és kevés keményítő is.
Hangsúlyozni kell a savanykás ízt, amely a kínai konyha egyik alapíze.
A káposzta helyett salátát is használhatunk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galyasági káposztás hús » Kelkáposztás lasagne » Káposztás harcsa » Kolozsvári rakott káposzta
» Kelkáposzta fasírt » Káposztás lángos » Párolt káposzta » Káposztás egytál
» Káposztagombóc másként » Káposztás tekercs » Káposztás lepény Ági módra » Párolt vörös káposzta
» Székelykáposzta gerslivel » Heringsaláta káposztával » Erdélyi töltött káposzta » Tojásos káposztaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.