| Édes-savanyú burgonya receptEgytálételek Zöldséges ételek Vegetáriánus ételek Reform ételek Hozzávalók: - 50 dkg nem szétfövő burgonya - 1 csomó újhagyma - 1 piros húsú paprika - 2 gerezd fokhagyma - 2 szárított chili - 4 ek semleges olaj - 1 ek cukor - 4 ek balzsamecet - 2 tk szójaszósz - 1 kis csokor metélőhagyma - só - fekete bors Elkészítés: A meghámozott burgonyát uborkagyalun, legyaluljuk. Újhagymát 5 cm-esekre vágjuk, majd hosszába vékony csíkokra szeleteljük. A paprikát is felcsíkozzuk. Fokhagymát vékonyra szeleteljük és a chilit mozsárban összetörjük. Wokot felforrósítjuk, olajat felmelegítjük benne. A burgonyát, az újhagymát és a paprikát erős lángon, állandóan kevergetve 7 percig sütjük. Cukrot elkeverjük az ecettel, a szójaszósszal. A fokhagymával együtt a burgonyához adjuk és 1 percig gyenge tűzön hagyjuk érlelődni. Burgonyát megsózzuk, meg borsozzuk és apróra vágott metélőhagymával tálaljuk. Tanácsok: 2 személyre szól a recept. Egyébként olcsó és gyorsan elkészíthető. Burgonya helyett lehet tökkel is készíteni. Elkészítési idő: 35 perc Kalóriatartalom: 185 kcal Szénhidráttartalom: 24 gramm Zsírtartalom: 8 gramm A receptet beküldte: Venes Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |