| Kínai erős-savanyú leves receptLevesek Hozzávalók: 2 db csirkemell felcsíkozva kevés olaj 1 doboz(konzerv) bambuszrügy 1 doboz -"- szójacsíra 1 doboz -"- szeletelt csiperke 2 csomag szárított fafül gomba 4 ecetes uborka csíkozva( a legvégén amikor minden megfőtt,akkor tenni bele) 2 sárgarépa gyufaszál vékonyra csíkozva 1 petrezselyem -"- 1dl szójaszósz 1 teáskanálnyi őrölt gyömbér 2 tk. currypor 4 ételízesítő kocka,bors,só 1 csomag üvegtészta (ollóval szoktam összevágni) tetszés szerint csili és ecet Elkészítés: A husit kevés olajon fehéredésig párolom,majd hozzáöntöma konzerveket levével együtt (ez fontos). Rádobom az ételízesítő (tyúkhúsleves) kockát,a fűszereket,a fafül gombát és szójaszószt.Felöntöm jócskán vízzel.Amikor forr,beleteszem a gyufaszál vékonyra csíkozott petrezselymet és répát,valamint a darabokra nyírt üvegtésztát. Ha minden megfőtt,lezárás után néhány (mérettől függő) ecetes ubit felcsíkozva beletesszük a levesbe,kevés ecettel megbolondítom,és tálalható is. Tanácsok: Én csilit nem teszek bele a gyerekek miatt.Azt a felnőttek maguknak teszik bele a végén. Akkor érdemes készíteni,ha vendégség érkezik,mert rengeteg van belőle! Hidegen,melegen egyaránt finom és egészséges! Jó étvágyat! Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Jázminka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |