| Savanyú káposzta bulgurral receptEgytálételek Hozzávalók: 0,5 kg savanyú káposzta 2 fej vöröshagyma 15 dkg füstölt szalonna 15 dkg kolozsvári szalonna 15 dkg lángolt kolbász 30 dkg sertés- v. pulykahús 1 csésze bulgur 1 késhegynyi őrölt bors 1 kávéskanál fűszerkeverék (vegeta, virgin v. delikát) 1 csapott evőkanál pirospaprika Só Elkészítés: A savanyú káposztát átmossuk, kinyomkodjuk, feldaraboljuk. A hagymát és a kétféle szalonnát csíkokra, a kolbászt karikára, a húst kockára vágjuk. A kétféle szalonnát félig megsütjük, hozzáadjuk a hagymát, s amikor megdinsztelődött, beleszórjuk a bulgurt. Pár percig kevergetjük, majd átforgatjuk a többi hozzávalóval. Felöntjük 3 csésze vízzel, fűszerezzük, - szükség szerint sózva készre főzzük. Tanácsok: Bulgur helyett készíthetjük rizzsel vagy hajdinával. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |