| Savanyú káposztás borda receptEgytálételek Hozzávalók: 60dkg sertéskaraj(4szelet) 40dkgsavanyú szálas káposzta 15dkg füstölthús 1kis fej vöröshagyma 2babérlevél 6ek.olaj 1csapott ek.liszt 1csipet köménymag majoránna fűszerpaprika pici só Elkészítés: A káposztát, ha túl savanyú,izlés szerint mosd át.Forró oljban futtasd meg az apróla vágott hagymát,majd tedd hozzá a káposztát,a kockára vágott füstölt húst,a köményt,és a babérlevelet.Csak óvatosan sózd(a káposzta, és a hús is sós)önts alá kevés vizet,és lassan párold...ha kell pótold a vizet. Amikor a káposzta majdnem puha,kevés olajon pici liszttel csinálj rántást,keverd a káposztába,és puhulásig főzd. A hús szeleteket szórd meg só,majoránna,és fűszerpaprika keverékkel,majd a maradék felforrósított olajban süssd meg.Tedd a káposztára,és úgy kínáld.A hús mellé adhatsz a serpenyőben visszamaradt pecsenyezsíron megforgatott,főtt burgonyát. Tanácsok: Jujj, nagyon finom,és étvágy gerjesztő!!!! Száraz fehér bor,vagy rose illik hozzá. Elkészítési idő: 90 perc Kalóriatartalom: 448 kcal A receptet beküldte: monee1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |