Tutireceptek.hu fejléc

Csípős savanyú leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
10dkg szárított gomba, 1-1 szál póréhagyma és sárgarépa, 1szál zeller szár, 5dkg üvegtészta vagy sima cérnametélt. 1l húsleves vagy kockaleves, 3 evőkanál szójaszósz, 1-1 teáskanál gyömbérpor és keményítőliszt, feketebors, ecet, cukor, reszelt citromhéj, chilipaprika.

Elkészítés:
Gombát vízbe áztatni, felszeletelni. póréhagymát, zellert, s.répát vékonyra aprítani. a keményítőt 2 evőkanál vízben simára keverem. a húslevest a szójaszósszal összeöntöm, belerakom a zöldségeket és az összetört tésztát. felforralom. ezután beízesítem /szájíz szerint:-)/ a fűszerekkel és 5 percig főzöm. végül beleöntöm a keményítőt és kevergetés mellett ismét felforralom!


A receptet beküldte: LoLiNa

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sütőtök leves » Karácsonyi narancsleves » Tárkonyos bárányragu leves » Nápolyi burgonyaleves
» Karfiol-brokkoli krémleves » Bableves szalonnával » Galyasági zellerkrémleves » Karfiolos krumplileves
» Cukkini krémleves » Sajtgaluska-leves » Káposztaleves másként » Zöldborsóleves
» Édes és savanyú » Tarja savanyúkáposztával » Tárkonyos pulykaraguleves » Csontleves alaplé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.