| Húsgombócos falatkák receptHúsételek Hozzávalók: 1 kis fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 szikkadt zsemle 20 dkg trappista sajt 20 apró csemege uborka 2 piros húsú paprika 60 dkg darált sertéshús 2 tojás 1 kávéskanál majoránna A sütéshez: bő olaj Elkészítés: Előkészítés: A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zsemlét beáztatjuk. A sajtot kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk. Az uborkát lecsepegtetjük, feldaraboljuk. A paprikát megmossuk, szárazra töröljük, kicsumázzuk, a húsát kb. olyan szeletkékre, vágjuk, mint a sajt. Elkészítés: A darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a kinyomkodott zsemlét, a tojást, a majoránnát, sót, borsot, és sima masszává keverjük. Kicsi, kb. 3 cm-es gombócokat, készítünk belőle. Az olajt felforrósítjuk, beletesszük a gombócokat, aranysárgára sütjük, papírszalvétára kiszedjük és kihűtjük. Amikor a kis gombócok kihűltek, kis nyársakra húzunk egy-egy gombócot, csemegeuborka-darabot, sajtot és paprikaszeletet. Ezt ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak. Tálalásig fóliával lefedjük, hogy ne száradjanak ki. Tanácsok: Munka: kb. 45 perc Fogyasztható: kb. 1 óra múlva 1 nyárs: 120 kcal Elkészítési idő: 100 perc Kalóriatartalom: 120 kcal A receptet beküldte: nefis Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |