Tutireceptek.hu fejléc

Hordós savanyúság másképp recept

Kategória:


Hozzávalók:
uborka,rózsáira szedett karfiol,negyedekbe vágott
kisebb fejes káposzta,apró zöld görögdinnye,zöldpaprika,sárgarépa,almapaprika...stb.
(szinte bármilye zöldséget lehet így savanyítani)
(lehet csak uborkából készíteni)
felöntőlé:30 l.vízhez 1,8 l.20%-os ecet, 1,5kg só,3kg cukor, 3dkg borkén,9dkg citromsó,10 dkg tartósítószer(Na-benzoát),ízlés szerint babérlevél és szemes feketebors.

Elkészítés:
Ezt a tartósítási módot akkor alkalmazzuk,ha nagy mennyiségű,azonos ízű és minőségű savanyúságot akarunk készíteni,de a hordó (vödör) nagyságától függően az alaplevet kisebb adaghoz is elkészíthetjük.
A felöntőléhez a vizet felforraljuk,lehűtjük és kisebb mennyiségeket kivéve belőle a hozzávalókat külön-külön feloldjuk.Ezután az oldatokat összeöntjük,és hidegen a hordóba töltjük.Az ízlés szerinti mennyiségű babérlevelet,szemes feketeborsot is beletesszük.Az alaposan megmosott uborkát (és más zöldségeket) Az elkészített lébe rakjuk.Ügyeljünk arra,hogy a felöntőlé mindig ellepje az uborkát.Lefedve hűvös helyen tároljuk (nem igényel légmentes lezárást).A harmadik héttől kezdve már folyamatosan fogyasztható.

Tanácsok:
Nagyon kellemes ízű savanyúság,finom,ropogós marad a savanyított zöldségféle.Folyamatosan lehet utána belerakosgatni különféle zöldségeket,csak a lé mindig lepje el.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: PIROS35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós csiga másképpen » Kása-másképp pisti-módra » Bailles másképpen » Tiramisu másképpen
» Édes csirke másképp » Dubarry csirke, másképp » Savanyúság hidegen! » Répatorta másképpen
» Almás pite másképp » Krémes szelet másképpen » Görög-sali kicsit másképp » Brassói másképp
» Székelykáposzta másképp » Görög saláta másképp » Krémes, kicsit másképp » Csülök másképp


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.