| Hosszúmetélt gombás-csirkés mártással receptHúsételek Hozzávalók: 2 csomag Budai hosszúmetélt tészta , 60 dkg csirkemell filé, 30 dkg csiperkegomba, 8 dkg apróra vágott bacon szalonna, 1 csomag újhagyma, 3 gerezd összetört fokhagyma, 1 dl száraz fehérbor, 2 dl tejszín 2 evőkanál ivóvíz, 1 evőkanál finomliszt, 3 dkg teavaj, ízlés szerint parmezán sajt. Elkészítés: Forrásban lévő sós vízben megfőzzük, leszűrjük és félretesszük a Budai hosszúmetélt tésztát. Serpenyőben összeforrósított olajban és vajban a vékony csíkokra vágott csirkehúst megpirítjuk, hozzáadjuk a szalonnát, szeletelt gombát és fokhagymát. Majd néha megkeverve, pár percig tovább pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, és főzzük. Amikor a levének fele elpárolgott, hozzákeverjük a tejszínt és az apróra vágott újhagymát. A lisztet a vízzel simára keverjük, a mártásba engedjük, és folyamatos keverés közben felforraljuk, besűrítjük. Kis lángon 2 percig főzzük, sóval, borssal, ízesítjük. A tésztára öntjük a mártást, és kis lángon összemelegítjük. Ízlés szerint megszórjuk parmezán sajttal. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |