Tutireceptek.hu fejléc

Hosszúmetélt gombás-csirkés mártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 csomag Budai hosszúmetélt tészta ,
60 dkg csirkemell filé,
30 dkg csiperkegomba,
8 dkg apróra vágott bacon szalonna,
1 csomag újhagyma,
3 gerezd összetört fokhagyma,
1 dl száraz fehérbor,
2 dl tejszín
2 evőkanál ivóvíz,
1 evőkanál finomliszt,
3 dkg teavaj,
ízlés szerint parmezán sajt.

Elkészítés:
Forrásban lévő sós vízben megfőzzük, leszűrjük és félretesszük a Budai hosszúmetélt tésztát.
Serpenyőben összeforrósított olajban és vajban a vékony csíkokra vágott csirkehúst megpirítjuk, hozzáadjuk a szalonnát, szeletelt gombát és fokhagymát. Majd néha megkeverve, pár percig tovább pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, és főzzük. Amikor a levének fele elpárolgott, hozzákeverjük a tejszínt és az apróra vágott újhagymát. A lisztet a vízzel simára keverjük, a mártásba engedjük, és folyamatos keverés közben felforraljuk, besűrítjük. Kis lángon 2 percig főzzük, sóval, borssal, ízesítjük. A tésztára öntjük a mártást, és kis lángon összemelegítjük. Ízlés szerint megszórjuk parmezán sajttal.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Saláta fetamártással » Kolbász lengyel mártással » Szűzérme zöldborsmártással » Ropogós karfiol mártással
» Dödöle sóskamártással 2 » Metélt babos mártással » Pulykamell pórémártással » Csirkemell sajtmártással
» Karaj besamelmártással » Húsgombócok sajtmártással » Tortelloni sajtmártással » Húsgombóc citrommártással
» Tőkehal mustármártással » Tökgombóc kapormártással » Csirke paprikás mártással » Kelrolád gombamártással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.