| Húsgombócok sajtmártással receptHúsételek Hozzávalók: 500 g darált hús (legjobb a sertés- és marhahús keveréke) 250 ml húslevesalaplé 200 ml fehérbor 100 g tejszínes ömlesztett sajt 125 ml habtejszín 100 g zöld olívabogyó 1 teáskanál étkezési keményítő 1 tojás zsemlemorzsa (két zsemléből is elkészíthetjük) friss petrezselyemzöld vagy snidling só őrölt fekete bors 1 fej vöröshagyma Elkészítés: A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra. A darált húst keverjük össze a tojással, a hagymával és egy kevés zsemlemorzsával. Sózzuk, borsozzuk meg, majd alaposan dolgozzuk össze. A húsos masszából készítsünk 12 húsgombócot. Mindegyikbe fúrjunk egy lyukat, tegyünk bele egy olívabogyót, majd hengergessük össze. A húslevest és a bort öntsük egy fazékba, majd tegyük bele a húsgombócokat. Lefedve főzzük kb. 10 percig, majd szedjük ki és tegyük félre. A sajtot olvasszuk fel a boros húslevesben, sűrítsük be a némi vízzel elkevert étkezési keményítővel, majd adjuk hozzá a tejszínt is. Keverjük a mártáshoz az apróra vágott petrezselyemzöldet vagy a snidlinget és a maradék apróra vágott olívabogyót. Végül a kész mártással öntsük le a húsgombócokat. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |