| Dödöle sóskamártással 2 receptZöldséges ételek Hozzávalók: A sóskamártáshoz: 70-80 dkg friss sóska 1 kis pohár tejföl 2 púpozott evőkanál liszt cukor 1-2 dl tej kevés zsiradék A dödöléhez: 10 nagy szem krumpli liszt 2 fej hagyma ételízesítő só bors Elkészítés: A friss sóskát megtisztítom a szárától, és alaposan megmosom. Kevés zsiradékban megdinsztelem. Ha ez megvan, akkor a tejfölt a liszttel kikeverem, és felhígítom tejjel, és ezzel a sóskát behabarom. Ízlés szerint cukrozom. Újraforralásig főzöm. A dödöléhez a krumplit sós vízben megfőzöm, majd fűszerezem ízlés szerint sóval, borssal, ételízesítővel. Annyi lisztet teszek hozzá, amennyit felvesz. Kis gombócot formázok a masszából kanállal, és olajban megpirítom, amibe előzőleg hagymát raktam. Majd ráhelyezem a zsírpapírral kibélelt tepsibe, és 170 fokon sütöm 20 percig. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |