| Húsgombóc citrommártással receptHúsételek Hozzávalók: : 1/2 kg darált hús, 1/4 kg póréhagyma, 2 tojás, 1 mk. majoránna, 1 ek. zsemlemorzsa, 1 mk. törött bors, só, olaj a sütéshez. a citrommártáshoz: 1 citrom leve, 2 ek. vaj, 2 ek. liszt, 2 1/2 dl hideg tej, 1 tk. reszelt citromhéj, késhegynyi cukor, só. Elkészítés: Tisztítsuk meg jól a póréhagymát, a zöld szárából 5 cm-nyit hagyjunk meg. Főzzük meg sós vízben. Szűrőben csurgassuk le. Daraboljuk fel, és keverjük össze a darált hússal, tojással, majorannával, zsemlemorzsával, törött borssal és sóval. Készítsünk belőle közepes nagyságú gombócokat. Bő olajban süssük ki. Tegyük melegített tálra piramis alakban, és öntsük le a citrommártással: készítsünk világos rántást a vajból és a lisztből. Ezután vegyük le a tűzről, és állandóan keverve öntsük hozzá a tejet és a citromhéjat. Tegyük vissza a tűzre, és lassan főzzük fel. Sózzuk meg, és addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd, majd keverjük bele a citrom levét. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |