Tutireceptek.hu fejléc

Pulykamell pórémártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
# 1 szál póré
# 4 szelet pulykamellfilé
# 2 evőkanál ételízesítő
# 4 evőkanál sajtkrém
# 2 evőkanál olaj
# 1 dl fehérbor
# 2 dl tejszín
# Mártáshoz:
# 1 szál póré
# 2 evőkanál vaj
# 1 evőkanál ételízesítő
# 2 dl fehérbor
# 2 dl tejszín
# 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A pórét hosszában kettévágjuk, sós vízben 2 percig főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük.
A húst kissé kiverjük, megszórjuk ételízesítővel. Kiterítjük, megkenjük sajtkrémmel, ráterítjük a pórécsíkokat. Feltekerjük, és megtűzzük vagy összekötjük. Felforrósítjuk az olajat, és körös-körül megpirítjuk benne a hústekercseket. Aláöntjük a bort, a tejszínt, és felforraljuk. Sóval, borssal ízesítjük, és lefedve 20 perc alatt, megsütjük. A mártáshoz a pórét felvágjuk. Felforrósítjuk a vajat, és megpirítjuk benne a pórét. Megszórjuk ételízesítővel, ráöntjük a bort, és 5 percig forraljuk. Ráöntjük a tejszínt, beleszórjuk a sajtot, sóval, borssal ízesítjük, és addig forraljuk, míg a sajt elolvad. Köretként főtt burgonya illik hozzá!


A receptet beküldte: virgo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karamellizált pulykamell » Sajtos pulykamell » Sajtos pulykamellrolád » Pulykamell füstölt sajttal
» Rakott pulykamell » Zelleres párolt pulykamell » Marika pulykamell tortája » Sajtos pulykamellfilé
» Igazi sajtos pulykamell » Sajtos pulykamell rízzsel » Pulykamellrolád » Magyaros kapros pulykamell
» Csípős pulykamell » Pikáns leves pulykamellből » Búbos pulykamell » Gombás-hagymás pulykamell


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.