| Tőkehal mustármártással receptHalas ételek Hozzávalók: 400 g tőkehalfilé 0.5 citromból nyert citromlé 1 evőkanál finomliszt 1 ek vaj 100 ml tej 100 ml habtejszín 1 ek mustár 1 ek kapor 0.5 teáskanál worcestershire-szósz 0.5 teáskanál fűszerpaprika só ízlés szerint bors ízlés szerint szerecsendió ízlés szerint Elkészítés: A filéket megmossuk, szárazra itatjuk, esetleg kettévágjuk, majd a citromlével és a worcestershire-szósszal meglocsoljuk. Egy tűzállótálat kevés vajjal kikenünk. A maradék vajat egy kisebb serpenyőben felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, és világosra pirítjuk. Felöntjük a tejjel és a tejszínnel, 2-3 percig főzzük. A mártáshoz keverjük a mustárt és a kaprot. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A halfiléket sózzuk, az előkészített formába tesszük, és megszórjuk a fűszerpaprikával. A mustáros mártást a filékre köré öntjük. Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15 perc alatt készre sütjük. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |