Tutireceptek.hu fejléc

Tökgombóc kapormártással recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 közepes tök
Kapor
Tejföl
Liszt
2 Tojás
Búzadara
Tejszín
Só,bors

Elkészítés:
A tököt legyaluljuk,levét kinyomkodjuk( jó a fagyasztott gyalult tök is!)Sózzuk,borsozzuk, beletesszük a tojást,és annyi búzadarát,hogy gyúrható massza állagot kapjunk. 1 órára hűtőbe tesszük.Ezután gombócokat formázunk belőle,és enyhén sós,forrásban lévő vízben kifőzzük.

A tököt legyaluljuk,levét kinyomkodjuk( jó a fagyasztott gyalult tök is!)Sózzuk,borsozzuk, beletesszük a tojást,és annyi búzadarát,hogy gyúrható massza állagot kapjunk. 1 órára hűtőbe tesszük.Ezután gombócokat formázunk belőle,és enyhén sós,forrásban lévő vízben kifőzzükApró kockára vágott hagymát vajon megdinsztelünk,és rádobjuk a friss,vagy a fűszerkaprot.Sózzuk,borsozzuk,lisztezzük,majd tejszínnel és tejföllel mártás sűrűségűre főzzük.A kaprot ne sajnáljuk belőle.Ezzel a szósszal leöntve tálaljuk a gombócokat.


A receptet beküldte: Kmeli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marhahús kapormártással » Rizsgombóc kapormártással » Haltekercs kapormártással » Marhahúsleves gazdagon
» Csirkemelles saláta » Paviai leves » Tárkonyos zúzaragu leves » Hideg uborkaleves
» Máktorta mandulával » Cukkini krémleves » Currys szárnyasleves » Spenótos csicserikrémleves
» Sárgadinnye krémleves I. » Korhely bableves » Bugaci leves bográcsban » Jeges tejeskávé( diétás)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.