| Tökgombóc kapormártással receptLevesek Hozzávalók: 1 közepes tök Kapor Tejföl Liszt 2 Tojás Búzadara Tejszín Só,bors Elkészítés: A tököt legyaluljuk,levét kinyomkodjuk( jó a fagyasztott gyalult tök is!)Sózzuk,borsozzuk, beletesszük a tojást,és annyi búzadarát,hogy gyúrható massza állagot kapjunk. 1 órára hűtőbe tesszük.Ezután gombócokat formázunk belőle,és enyhén sós,forrásban lévő vízben kifőzzük. A tököt legyaluljuk,levét kinyomkodjuk( jó a fagyasztott gyalult tök is!)Sózzuk,borsozzuk, beletesszük a tojást,és annyi búzadarát,hogy gyúrható massza állagot kapjunk. 1 órára hűtőbe tesszük.Ezután gombócokat formázunk belőle,és enyhén sós,forrásban lévő vízben kifőzzükApró kockára vágott hagymát vajon megdinsztelünk,és rádobjuk a friss,vagy a fűszerkaprot.Sózzuk,borsozzuk,lisztezzük,majd tejszínnel és tejföllel mártás sűrűségűre főzzük.A kaprot ne sajnáljuk belőle.Ezzel a szósszal leöntve tálaljuk a gombócokat. A receptet beküldte: Kmeli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |