| Metélt babos mártással receptTésztafélék Hozzávalók: 24 dkg szélesmetélt 1 szál póréhagyma 2 doboz fehér bab (425 ml) 3 paradicsom 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olívaolaj 3/8 li. zöldségleves (kockából) cseresznyepaprika krém, só Elkészítés: A tésztát a csomagoláson megadott idő alatt, a forrásban lévő sós vízben kifőzzük. A pórét vékony karikára vágjuk. A babot lecsöpögtetjük. A paradicsomot megmossuk, majd először hasábokra, végül kisebb kockákra vágjuk. A megtisztított vörös- és fokhagymát finomra felaprítjuk. A serpenyőben felhevített olívaolajon a kétféle hagymát és pórét kb 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, további 5 percig kevergetve pároljuk, majd a levessel felöntve felforraljuk. Beleszórjuk a babot, és sóval cseresznyepaprika-krémmel ízesítjük. A tésztát leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. A petrezselyem zöldből négy nagyobb levélét félreteszünk, a többit felaprítjuk. A tésztát a paradicsomos babbal kitálaljuk, és a felaprított petrezselyemmel megszórjuk. A petrezselyem levelekkel díszítjük. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |