Tutireceptek.hu fejléc

Halkrémmel töltött alma (4 személyre) recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
15 dkg burgonya
20 dkg tonhal konzerv
1/2 citrom
3 dkg vaj
4-8 alma, mérettől függően
1 kis fej lilahagyma
tetszőleges saláta a díszítéshez

Elkészítés:
Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában, sós vízben puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk, majd megtisztítjuk, és még melegen áttörjük, majd kihűtjük.
Elkészítés: A tonhalat lecsepegtetjük, összepépesítjük a burgonyával, sóval, borssal és a citrom levével ízesítjük. Amikor kellően sima masszát kaptunk, belekeverjük a vajat. Megmossuk az almákat, a tetejüket levágjuk, kikaparjuk a magházat, majd az üregbe beletöltjük a halkrémet. Ha valaki nem szereti a nyers almát, akkor kicsit megfőzheti. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A megtöltött almákat tányérra tesszük, megmosott salátalevelekkel és a lilahagymával díszítve kínáljuk.

Elkészítési idő: 55 perc
Kalóriatartalom: 265/a kcal

A receptet beküldte: nefis


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajttal töltött borjúrolád » Töltött makréla » Töltött bárány » Töltött rántott cukkini
» Töltött sült kifli » Sonkával töltött padlizsán » Töltött krumpli zsemlyével » Túróval töltött fánk
» Falusi töltött zsemle » Juhtúrós töltött tojás » Májjal töltött burgonya » Töltött gömb cukkinik
» Töltött gomba a mikróból » Almával töltött fácán » Sonkás töltött krumpli » Csirkemájjal töltött cékla


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.