| Halkrémmel töltött alma (4 személyre) receptHalas ételek Hozzávalók: 15 dkg burgonya 20 dkg tonhal konzerv 1/2 citrom 3 dkg vaj 4-8 alma, mérettől függően 1 kis fej lilahagyma tetszőleges saláta a díszítéshez Elkészítés: Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában, sós vízben puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk, majd megtisztítjuk, és még melegen áttörjük, majd kihűtjük. Elkészítés: A tonhalat lecsepegtetjük, összepépesítjük a burgonyával, sóval, borssal és a citrom levével ízesítjük. Amikor kellően sima masszát kaptunk, belekeverjük a vajat. Megmossuk az almákat, a tetejüket levágjuk, kikaparjuk a magházat, majd az üregbe beletöltjük a halkrémet. Ha valaki nem szereti a nyers almát, akkor kicsit megfőzheti. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A megtöltött almákat tányérra tesszük, megmosott salátalevelekkel és a lilahagymával díszítve kínáljuk. Elkészítési idő: 55 perc Kalóriatartalom: 265/a kcal A receptet beküldte: nefis Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |